Vreau cazare in locatii unde se consuma specialitati vanatoresti

 

Oricare ar fii metoda de vinatoare, se ocheste in torace, in partea situate sub linia mediana longitudinala ( de-a lungul corpului ). Nu se trage din fata deoarece este dificil sa nimeresti direct in creier. Lovit in falca mistretul se duce si moare undeva, dupa citeva zile, de foame Mistretul este rezistent la focul de arma. De aceea eviscerarea trebuie facuta rapid, apoi animalul atirnat de bot se lasa la racit. Se fac taiaturi la toate cele 4 picioare, pentru scurgerea rapida a singelui. Toracele se mentine deschis cu un bat de lemn. Cind se impusca mai multi mistreti odata atunci, la transport, nu trebuiesc pusi in caruta sau masini, unul peste altul. in Romania, vanatoarea este perceputa de peste 50 de ani ca o activitate rationala, desfasurata in scopul mentinerii, cu arma de vanatoare, a echilibrului in natura. Mai exact spus, in scopul mentinerii echilibrului dintre speciile de vanat pradator si cele de vanat plantivor, pe de o parte, si dintre speciile de vanat in general si mediul acestora de viata, pe de alta parte.

Pensiune Bucovina - locatia ideala pentru relaxare

De aceea, pentru foarte multi dintre vanatori este cu mult mai important ce anume si cum anume vaneaza, decat cat vaneaza. Adevarata satisfactie vanatoreasca vine pentru acestia de la modul sportiv si elegant in care dobandesc vanatul, nicidecum de la marimea tabloului de vanatoare sau, dupa caz, de la punctajul trofeului vanatului dobandit. Sunt si acestea multumiri pentru ei, dar secundare. Graitoare sunt si numeroasele basoreliefuri si sculpturi antice, statuetele, statuile si sculpturile mai recente, tablourile si fotografiile epocii moderne si multe alte asemenea opere de arta, avand ca motivatie vanatul si vanatoarea. Folclorul si toponimia constituie si ele dovezi certe, ca de altfel si nenumaratele si nemuritoarele opere scrise si/sau interpretate. Toate vin sa argumenteze sustinerea conform careia vanatul si vanatoarea au constituit un nesecat izvor de inspiratie pentru artisti si au influentat covarsitor, de-a lungul timpului, evolutia societatii umane, care, la randul ei, le-a influentat in aproape aceeasi masura. Pentru sportivi, trebuie remarcat ca vanatoarea nu reprezinta totusi un simplu sport, desi implica efort fizic, uneori pana la adanci batraneti, si spirit fair-play. Aceasta activitate nu se poate confunda nici cu disciplina tirului, deoarece are cu totul si totul alta motivatie, practicandu-se in conditii cu mult mai putin previzibile decat in poligon.

Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni. Alte localitati precum Putna, unde in 1871 festivitatile prilejuite de implinirea a 400 de ani de la zidirea ctitoriei lui Stefan cel mare s-au transformat, cu participarea lui Mihai Eminescu, Mihai Slavici, Ciprian Porumbescu si a altor tineri veniti din toate provinciile istorice romanesti, intr-o impunatoare manifestare a cunostintei de neam si de tara a romanilor de pretutindeni, evoca sugestiv rolul active pe care locuitorii suceveni l-au avut de-a lungul timpului pe scena istoriei. Diferitele parti ale caselor sunt decorate cu sculpturi, ca si stalpii verandei sau poarta curtii. Zestrele includ, in fara de trusoul de textile, cani de lemn sculptate, linguri, butoaie, polonice si vase.

meniu vanatoresc, specialitati vanatoresti , pensiune Fundu Moldovei

Preturi cabana vanatoreasca

 

Vanatoarea presupune cunostinte multiple despre natura, despre vanat si despre tehnica vanatorii, ratiune si inspiratie, inzestrare fizica si pasiune, autoeducare si autocontrol, talent si experienta, dar si trairi sufletesti aparte, care motiveaza efortul fizic depus si refugierea temporara din tumultul vietii cotidiene. Pentru veterinari, similar confratilor din Uniunea Europeana, vanatoarea constituie doar o activitate utila societatii, definita neinspirat ucidere a animalelor salbatice, prin care se introduc in circuitul economic anumite produse animaliere (carne, blanuri, coarne etc.). De aceea, vanatorii moderni, constienti de riscul actual al perceperii gresite a activitatii practicate de ei cu buna credinta, sustin, pentru publicul larg, adevarul de necontestat conform caruia desfasoara, din pasiune si pe cheltuiala proprie, o activitate utila echilibrului in natura si societatii.

Caut informatii despre cabana vanatoreasca

 

Alaturi de rezervatia geologica Clipa Triasica de la Paraul Cailor, pe teritoriul localitatii au fost identificate si multe elemente rare de flora si fauna. Resursele pe care se bazeaza potentialul economic al comunei sunt numai resurse proprii (terenuri arabile, pasuni, fanete, paduri, produse animaliere si vegetale). Padurile ocupa o suprafata de 10304 ha din teritoriul comunei Fundu Moldovei, acestea asigurand productia de plante medicinale, fructe de padure si ciuperci. In hartiile facute pentru Bucovina in 1843, apare Ober Fundul Moldawi Fundul Moldovei de Sus si Unter Fundul Moldawi Fundul Moldovei de Jos. Sub diferite variante, apare in lucrarile diferitilor istorici si guvernatori militari: Fundo Moldava, Fundo Moldawa, Fundul Moldavii, Fundul Moldowi, Fundul Moldwi, Fundulmoldwi, Moldavi Fundul, Moldawa, Moldowi Fundul.

Informatii cazare Fundu Moldovei

 

Fundu Moldovei este o regiune conservatoare, locuita de munteni, creatori si pastratori ai unor forme proprii de viata materiala si spirituala; comuna atrage prin elemente de arhitectura traditionala si de civilizatie a lemnului, prin viata pastoreasca si prin celelalte ocupatii, prin mestesuguri, costum popular, obiceiuri, ceremeonialuri, prin diversitatea coregrafica a jocurilor populare, repertoriul muzical, viata culturala in general, iar daca sunteti in cautare de cazare Fundu Moldovei aici veti gasi locatii splendide.In regiunea de deal, de unde iepurele sau fazanul lipsesc, mistretul este principalul vinat pentru vanatorii locali. Avind o perioada de vanatoare generoasa, din august si pina in februarie, mistretul face obiectul multor tehnici de vanatoare. Goana la mistret se poate face cu gonaci sau cu caini. Cea mai practicata goana la mistret este cea mixta si cu gonaci si cu caini. Cainii trebuie sa fie din cei care gonesc exclusiv la mistret si nu iau urma caprioarei, iepurelui, vulpii, etc

Din varfurile de nord ale Carpatilor Orientali, daca te intorci spre est si vrei sa cobori spre Suceava si spre podisul acesteia, dai de niste trepte naturale, rotunjit cioplite de vant si vreme, acoperite de un covor urias tesut din paduri si poieni. Sunt Obcinele Bucovinei, adica trei culmi mari impadurite, alungite si arcuite sub inaltimile vecine, ca nu cumva acestea sa se pravaleasca peste raurile si satele din partea de nord a Moldovei. Doua trecatori importante lasa drumurile sa ajunga din Transilvania spre Obcina Mestecanis: la nord, Pasul Prislop, care aduce soseaua de la Borsa, iar la sud Pasul Mestecanis, in care intra drumul european E58, ce trece muntii de la Bistrita (mai intai prin Pasul Tihuta, apoi prin Vatra Dornei) si merge dincolo de Campulung Moldovenesc, pentru a ajunge la Suceava. Marginea vestica a Obcinei Mestecanis o constituie, in mare parte, cursul Bistritei Aurii, rau in care inoata inca legendara lostrita. De la Carlibaba, unde Bistrita o ia in jos spre Iacobeni, si pana la Izvoarele Sucevei, valea paraului Carlibaba se inconvoaie usor, urcand in nord, spre granita.

Se recomanda exemplare canine de talia mica mijlocie, cu viteza, anduranta si, lucru foarte important, care nu ataca frontal vanatul. Rasele de hartuitori folosite frecvent in Romania sunt Copoiul Ardelenesc (plus metisii acestora ), Fox terrierul, Jagdterrierul, etc Pe de alta parte folosirea cainilor implica si niste neajunsuri, dintre care cel mai mare este faptul ca manati de caini, mistretii ajung in mare viteza pe linia vinatorilor, ingreunind in acest fel tirul acestora Panda la mistret se face de regula, noaptea, in august septembrie, in lanurile de porumb sau linga terenurile cultivate cu cartofi. Succesul este mai sigur daca se identifica din timpul zilei trecatoarea porcilor de la locul de odihna catre terenul agricol. In punctele des frecventate se recomanda amenajarea de observatoare inalte, plasate lateral cu 20-30 metri fata de partia mistretilor, pe cit posibil cu lumina lunii in spate

Tag: meniu vanatoresc specialitati vanatoresti pensiune Fundu Moldovei 

Contact

casavanatorului3

Ştiri

Notificare vizitatori

27.10.2014 07:46
Permiteţi vizitatorilor dumneavoastă să fie la curent cu...

Website lansat

27.10.2014 07:45
Noul nostru website a fost lansat astăzi. Spuneţi...

Tag-uri

Lista de tag-uri este goală.